Relația părinte-copil

art vladPe parcursul vieţii noastre vom fi rând pe rând atât copii cât şi părinţi. Începem cu darul de a fi copil şi continuăm în a noastră viaţă cu minunea de a fi părinte.
Legăturile dintre părinţi şi copii nu sunt unele simple, deseori însă acestea ajung la unele dintre cele mai frumoase prietenii pe care le poţi avea în toată viaţă ta. Ce este mai frumos decât sentimentul pe care îl ai atunci când poţi să te destăinui părinţilor tăi în legătură cu unele trăiri pe care le simţi şi să le povesteşti despre lucrurile care se petrec în viaţa ta.

Este important să creezi o legătură strânsă părinte-copil încă din primii ani pentru că atunci copilul “fură” cel mai mult din comportamentul tău de părinte. Atunci pui bazele educaţiei sale începând să îl ajuţi şi să il ghidezi în viaţă.
Oferă cea mai bună educaţie pe care tu poţi să o oferi copilului tău şi această se va întoarce la tine înzecit sau chiar însutit. Educă-l cu un simţ puternic de responsabilitate şi cu siguranţă acesta va deveni la rândul sau un părinte model, unul demn de urmat.

“Dă-le celor pe care îi iubeşti aripi să zboare, rădăcini să se întoarcă şi motive să stea.”
Dalai Lama

Articol scris de: Vlad Cristea

Acest articol a fost publicat în Blog. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns