Puneţi la treabă aurul din voi!

În seara zilei de 23 ianuarie 2014, Coaching Support Group (CSG) din Galaţi a propus comunităţii gălăţene, interesate de coaching şi dezvoltre personală, un eveniment dedicat valorilor personale, definirii şi căutării lor, cu scopul de a le utiliza apoi pentru stabilirea unor obiective pe măsura fiecăruia. Speaker-ul gălăţean Nicoleta Doina Radu, coach şi trainer de comunicare, a provocat audienţa să extragă din cutiuţa cu valori, special pregătită pentru această întâlnire, un cuvânt căruia apoi să îi dea amploare în contextul unei întâmplări fericite. Aşa s-au împletit poveştile fiecărui participant, cu acele cuvinte – valori extrase din cutie, care au fost utilizate ingenios drept pretext pentru implicarea activă în dezvoltarea temei alese. Aşa am ascultat multe întâmplări frumoase, pe care le-am răsplătit cu aplauze. Au fost puse în evidenţă valori de bază precum : acţiunea, împlinirea, într-ajutorarea, transformarea, intuiţia, evoluţia, curiozitatea, iubirea, curajul, etc.

Doina

A reieşit o idee revelatoare legată de legatura între viaţa noastră, situaţiile de viaţă în care ne aflăm la un moment dat şi felul în care ne percepem împlinirea şi fericirea. Viaţa noastră este menită să fie împlinită şi fericită. O condiţie a dezvoltării şi evoluţiei noastre este să dobândim împlinirea şi fericirea prin ceea ce suntem şi facem. Valorile autentice sunt reperele încriptate adânc în fiinţa noastră, prin care ne putem ghida viaţa spre ceea ce aspirăm. Există cu siguranţă un preţ pe care avem nevoie să-l platim în acest scop. Este vorba de efortul pe care alegem să-l facem pentru a descoperi „cine suntem noi” cu adevărat şi care sunt acele repere sau valori autentice care ne pot asigura că ne conducem viaţa pe drumul potrivit, spre scopul de a fi fericiţi şi împliniţi. Starea de confort sau disconfort prin care ne percem situaţiile de viaţă la un anumit moment, ar putea să ne indice măsura în care ne-am respectat sau încălcat reperele. Dobândirea împlinirii şi fericirii depinde de măsura în care alegem să descoperim cine suntem şi care sunt adevăratele noastre valori. Liberul arbitru decide întodeauna.

Cu toţii aveţi aur în voi, puneţi-l la treabă! Este îndemnul pe care ni l-a adresat Nicoleta Doina Radu în finalul intervenţiei sale. Concluzia sa a fost aceea că valorile după care ne conducem viaţa, reprezintă cel mai bun şi trainic material de construcţie pe care îl avem la îndemână. Tot ce vom construi cu el pe interior dar şi în afară, va fi un dar de nepreţuit, către sine şi către ceilalţi iar deciziile bazate pe valorile personale, ne vor aduce împlinire.

În partea a doua a întâlnirii, Iulian Luca a condus un grup de mastermind iar Nicoleta Doina Radu şi Gabriela Chiriac au desfăşurat şedinţe de coaching individuale, la cererea a doi dintre participanţi.

Grupul de mastermind s-a concentrat pe identificarea şi soluţionarea unei probleme specifice, aleasă de grup ca fiind relevantă, importantă pentru toţi participanţii. Sesiunile de coaching au avut ca scop demonstrarea efectului pe care-l poate avea coaching-ul, asupra oricui doreşte să accelereze dobândirea împlinirii şi fericirii alegând să lucreze cu un coach.

Acest articol a fost publicat în Blog. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns