Munca în echipă îi pune în valoare pe toţi membrii ei!

Performanţa în mediul organizaţional are printre ţelurile sale fortificarea echipei, pentru a se crea premisele îndeplinirii cu succes a sarcinilor de lucru. Astfel motivarea fiecărui membru în parte şi a echipei în ansamblu devine esenţială. Iată de ce a apărut necesitatea unei astfel de teme de discuţii la Grupul de Sprijin pentru Coaching din Galaţi. Pur şi simplu din dorinţa de a afla direct de la un manager cum se face în viaţa reală, în condiţiile dificile ale dinamicii sociale de azi.

“Echipa nu se face uşor, trebuie să modelezi oamenii, există orgolii… Trebuie să eviţi stările conflictuale şi să ai flexibilitate, continuitate şi implicare.”…”Omul trebuie responsabilizat după capacitatea sa, are nevoie să i se acorde încredere şi să i se recunoască succesele, iar ca şef trebuie să acorzi subalternilor şansa să nu aibă teama de a te contrazice pentru că altfel… nu merge treaba!”

Sunt cuvintele doamnei dr. Gabriela Ionescu, manager al Spitalului CFR din Galaţi, care ne-a vorbit în calitate de invitat special în seara de 22 mai 2013 la tema Motivarea echipei – factor important pentru succesul unei schimbări organizaţionale.

Am privit şi am ascultat un leader autentic însufleţit de dorinţa de a face lucrurile să meargă bine, de a ajuta în primul rând bolnavii să se simtă bine primiţi şi îngrijiţi într-o unitate spitalicească, unde mediul specific este dificil de suportat.

Latura umană a managerului dr. Gabriela Ionescu a ieşit de nenumărate ori în evidenţă pe parcursul întîlnirii. Mai ales atunci când a recunoscut cu francheţe că “În postura de şef e greu să faci 2 lucruri: să recunoşi când ai greşit şi să mulţumeşti, dar e esenţial!”

Am fost curioşi să aflăm ce anume o motivează pe doamna doctor să se dedice cu atâta implicare şi pasiune unei munci obositoare şi plină de confruntări cu “sistemul” medical românesc.
“Mi-a plăcut să las ceva în urmă, sunt ambiţioasă dar am făcut şi sacrificii: mi-am diminuat activitatea medicală pentru a o susţine pe cea administrativă, de manager de spital”…”Un leader trebuie să îşi dorească să realizeze ceva şi de unul singur nu este posibil!”

Experienţa managerialǎ împǎrtǎşitǎ de doamna doctor ne-a motivat pe toţi, cu atât mai mult cu cât la rândul nostru suntem membri şi conducători de echipe, sa continuǎm dezbaterea temei despre motivarea echipei şi in partea a doua a întâlnirii noastre.

Un moment important al întâlnirii din data seara zilei de 22 mai 2013 a fost aniversarea primului an de activitate pentru Coaching Suport Grup din Galaţi, prilej cu care au fost împărţite Diplomele Deja celor prezenţi, la un pahar de şampanie.

Acest articol a fost publicat în Blog și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns