Întâlnire Coaching Support Group – 20 iunie 2013 | Lecţii de viaţǎ din drumeţii montane

De câte ori în cǎlǎtoria noastrǎ nu ne-am întâlnit cu un munte al cǎrui vârf ni s-a pǎrut de neatins? Prea înalt, prea departe, prea abrupt, prea sus, prea cu ceaţǎ, prea frig, prea vânt, prea pe ploaie, prea în bǎtaia soarelui, prea am luat-o înainte, prea am rǎmas în urmǎ, prea am rǎmas fǎrǎ suflare. Şi câtǎ bucurie şi împlinire când ajunşi sus peisajul se deschide şi în sfârşit vedem şi conştientizǎm întregul parcurs. Muntele ni se pare atunci prietenul care a fost mereu lânga noi şi ne-a susţinut sǎ punem pas dupa pas, ne-a învǎţat în linişte cum sǎ ne cunoaştem mai bine, sǎ ne acceptǎm, sǎ ne îmbǎrbǎtǎm, sǎ ne motivǎm şi sǎ ne continuǎm drumul.

Catalin FlorescuPentru prietenul nostru Cǎtǎlin Florescu, muntele înseamnǎ amintiri frumoase şi aventuroase aşa cum le memoreazǎ oricine care la vârsta copilariei, a urcat alǎturi de parinţi, cu cortul în spate. Colecţia de ghiduri “Munţii noştri” i-a alimentat şi mai mult curiozitatea despre munte şi aşa a învǎţat cum sǎ citeascǎ traseele turistice din munţii Carpaţi.

Dar sǎ organizeze o drumeţie a învǎţat abia când a ajuns în anii de liceu. Iubirea pentru munte şi respectul pentru ce înseamnǎ acesta a venit însǎ în timpul facultǎţii. Poate de aceea, îl încântǎ – aşa cum singur recunoaşte – orice întâlnire cu muntele, indiferent de anotimp şi duce dorul munţilor imediat de cum ajunge acasǎ.

Cǎtǎlin în timpul sǎptǎmanii este inginer proiectant. Este şi proaspǎt tǎtic. Este calm şi vorbeşte cu un optimism liniştit şi aşezat. Ne povesteşte despre cum se organizeazǎ o drumeţie. Ne povesteşte despre cum a participat la maraton la munte şi cum dupǎ 25 de km a avut o discuţie serioasǎ cu el însuşi ca sǎ treacǎ mai departe de acel zid imaginar. Ne mai spune cum a participat în echipǎ în alt maraton pe munte şi cum una din regulile jocului era sǎ pǎstreze distanţa de 50 m faţa de perechea sa. Lui nu i s-a pǎrut greu dar altora da.

Am aflat cǎ pentru el orice drumeţie presupune în fapt trei drumeţii. Pe prima o face cu ochii minţii când, cu harta in faţa, planificǎ traseul, stabileşte jaloanele parcursului, locul unde va aşeza cortul, câte provizii şi ce echipament trebuie sǎ ia cu el. A doua drumeţie e cea care propriu-zisǎ în care se simte liber, simte anotimpurile, respira aerul curat şi se lǎsa înviorat de luminǎ şi privelişte. A treia, care poate e la fel de importantǎ ca primele douǎ este cǎlǎtoria care îl aşteaptǎ la revenirea acasǎ unde, alǎturi de aceeaşi prieteni care l-au însoţit pe munte sau cu alţi prieteni împǎrtǎşeşte impresii, retraieşte muntele şi sǎrbatoreşte finalizarea parcursului.

Îl întrebam ce a învǎţat despre el în drumeţiile pe munte şi este bucuros sǎ ne împǎrtǎşeascǎ cǎ muntele l-a ajutat sǎ se cunoascǎ mai bine, sǎ ştie cum sǎ treacǎ peste limitele fizice, sǎ nu se teamǎ de a intra în contact cu oameni şi locuri noi, dar mai ales sǎ işi doreascǎ sǎ împǎrtǎşeascǎ bucuria muntelui cu cât mai mulţi.

De aceea, se numarǎ alǎturi de alţi prieteni ai sǎi printre membrii fondatori ai Asociaţiei MECANTURIST, asociaţie cǎreia într-un an de zile i s-au alǎturat noi iubitori de naturǎ şi drumeţii, ajungând ca astǎzi sǎ aibe 70 de membrii asociaţi şi aproape 200 de membri simpatizanţi. Nu e putin lucru. Dar pasiunea lor pentru munte se pare cǎ este contagioasǎ şi câstigǎ noi prieteni în fiecare an. Dovadǎ stau poveştile de succes şi pozele de grup ale celor care s-au alaturat familiei Mecanturist.

De asemenea, ca de obicei în partea a doua a întâlnirii vei avea ocazia:
• Sǎ experimentezi coaching-ul gratuit
• Sǎ participi in cadrul grupului de Mastermind

Agenda întâlnirii:
18:00 – 18:15 înregistrarea participanţilor
18:15 – 18:30 deschiderea întâlnirii – alocuţiune de întâmpinare
18:30 – 19:15 “Cand rasul si plasul devin o profesie?” – comunicarea invitatului special
19:15 – 19:30 pauză
19:30 – 20:00 coaching/grup tematic
20:00 – 20:10 completarea formularului de feed-back
20:10 – 20:30 încheierea întâlnirii – alocuţiune de final

Locaţie: Sala de Conferinte, etajul 6, clădirea ICEPRONAV
Adresă: Str. Portului, nr. 19A, Galaţi
Persoană de contact: Emilia Constantinescu – emilia.constantinescu@ icepronav.ro

Participarea la eveniment presupune o contribuţie de 20 RON care se achită la locul întâlnirii.

Te aşteptăm cu drag!
Echipa Coaching Support Galaţi

Acest articol a fost publicat în Blog și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns