Intâlnire Coaching Support Group – 12 decembrie 2012 | Invitaţie la diversitate

Echipa Coaching Support Group Galaţi vă invită să participaţi la intalnirea lunara a grupului, care va avea loc în data de 12 Decembrie 2012, între orele 18:00 – 20:30, la ICEPRONAV.

Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române (DEX 98) diversitatea reprezintă caracterul sau înşuşirea de a fi divers, variat, felurit. O definiţie extinsă (luată de pe internet) spune că: diversitatea înseamnă că fiecare persoană este unică şi are dreptul să i se respecte atât diferenţele individuale cât şi cele de apartenenţă la un grup de rasă, etnie, religie, gen, orientare sexuală, statut socio-economic, vârstă, abilităţi fizice, convingeri politice sau ideologice, etc.

Respectarea diferenţelor înseamnă abordarea lor într-o manieră pozitivă şi deschisă învăţării sociale, într-un cadru protejat, care oferă siguranţă. Exercitarea înţelegerii şi îngăduirii celuilalt presupune un nivel superior în abordarea relaţiilor interumane, prin trecerea de la simpla tolerare, cu indiferenţă, la acceptare, celebrare şi fructificare a diversităţii individuale şi colective.

Toate astea par să fie o misiune grea deoarece necesită o schimbare de paradigmă în cultura societăţii, pentru a privi diversitatea ca pe o valoare, şi pe cale de consecinţă drept o resursă inepuizabilă. Dar pentru asta este esenţială dezvoltarea abilităţilor de înţelegere a diferenţelor dintre oameni şi pe termen lung formarea unei opinii publice echilibrate, deschise spre dialog intercultural echitabil.
Dar cum să facem acest lucru? Şi mai ales de ce?

Întâlnim frecvent în drumurile şi activităţile noastre, persoane noi, situaţii neaşteptate, diferite, eterogene. În marea goană după efemer, uneori ceva nu ne convine, nu ne iese atât de bine sau de repede cum ne dorim şi atunci fie catalogăm situaţiile drept complicate, imposibile, fie îi considerăm pe ceilalţi oameni necorespunzători, ba chiar ciudaţi.

Puţini dintre noi, au înţelepciunea de a face un pas înapoi, pentru a lua distanţă faţă de lucruri şi a le analiza la rece, obiectiv . De asemenea puţini dintre noi, atunci când au în faţa lor provocarea diversităţii, sub orice formă de manifestare a sa, se întorc înlăuntrul lor pentru a lua de acolo instrumentele, forţa, şi determinarea de a înfrunta necunoscutul.

Victoria unui astfel de efort este sigură şi ii aduce învingătorului un plus de încredere şi stimă de sine. Uneori aduce şi recunoaşterea semenilor. În mod cert aduce deziluzii dar şi satisfacţie, dezamăgire dar şi bucurie, eşecuri dar şi împliniri. Aduce forţă şi zâmbet interior.
De unde ştim asta? Este posibil şi pentru noi să avem astfel de experienţe ? Merită să facem loc diversităţii în vieţile noastre ?

Vom putea afla răspunsurile la aceste întrebări dar şi la altele, direct de la invitata specială doamna Petruţa Moisi, preşedintele Centrului de Consultanţă Ecologică din Galaţi, care va susţine comunicarea cu tema “Invitaţie la diversitate“.

Recomandarea Doamnei Moisi pentru această temă este impresionantă : o viaţă trăită cu pasiune, mai întâi la catedra de limbă engleză şi mai apoi ca exponent marcant al societăţii civile gălăţene şi româneşti. Este prima femeie ecologist din Galaţi, unde începând din anul 1994 este implicată activ în educaţia ecologică pentru dezvoltare durabilă, prin proiecte multinaţionale de mediu, concretizate în cadrul multor parteneriate naţionale şi internaţionale de succes. Vocea doamnei Moisi a dus povestea apei şi a Dunării până la Bruxelles, unde a activat mulţi ani ca membru în Comitetul Executiv al Biroului European pentru Mediu (entitate care reprezintă vocea cetăţenilor europeni pentru mediu şi are drept scop influenţarea elaborării politicilor UE).

Poate că nu este întâmplător faptul că acestei persoane îi plac călătoriile şi a găsit ceva deosebit în fiecare loc pe care l-a vizitat. În mod sigur nu este întâmplător faptul că Doamnei Petruţa Moisi nu îi place ca oamenii să râmână blocaţi în tipare intelectuale şi afective.

Dar eliminarea blocajelor, evadarea din tiparele mentale, comportamentale, sau de comunicare, acceptarea provocărilor şi depăşirea propriilor performanţe sunt câteva dintre realizările pe care coaghingul le poate aduce oamenilor.

De aceea vă invităm să vă lasaţi inspiraţi de diversitate şi să paşiţi din nou, în spaţiul de coaching pe care v-il punem cu drag la dispoziţie.

Agenda întâlnirii:
18:00 – 18:30 înregistrarea participanţilor
18:30 – 18:45 deschiderea întâlnirii – alocuţiune de întâmpinare
18:45 – 19:30 “Invitaţie la diversitate” – comunicarea invitatului special
19:30 – 19:45 pauză
19:45 – 20:15 coaching/grup tematic
20:15 – 20:20 completarea formularului de feed-back
20:20 – 20:30 alocuţiune de încheiere

Locaţie: Sala de Conferinte, etajul 6, cladirea ICEPRONAV
Adresă: Str. Portului, nr. 19A, Galaţi
Persoană de contact: Emilia Constantinescu – emilia.constantinescu@ icepronav.ro

Participarea la eveniment presupune o contribuţie de 20 RON care se achită la locul întâlnirii.

Vă aşteptăm cu interes!
Echipa Coaching Support Group Galaţi

Acest articol a fost publicat în Blog și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns