E nevoie de performanţă în afacerile sociale!

Aceasta ar putea fi concluzia care s-a desprins din discursul invitatului special care a vorbit la întâlnirea Grupului de Coaching Support din Galaţi, din seara zilei de 21 februarie.

În prima parte a întâlnirii Domnul Radu Oprea, preşedinte al Asociaţiei Tinerilor Întreprinzători din România, filiala Sud-Est şi Fondatorul Metodei Smart pentru Politici Publice, a împărtăşit participanţilor cu simplitate şi încredere, ceea ce a realizat până la acest moment al vieţii sale dar a vorbit şi despre planurile sale de viitor.

Domnul Oprea a onorat în mod atent şi detaliat tematica deosebit de ofertantă a serii: Ce aleg să fac cu viaţa mea?
Aşa am aflat de exemplu că si-a dorit din copilărie să studieze în Statele Unite ale Americii şi a urmărit cu mare atenţie acest obiectiv până când a apărut oportunitatea de a aplica pentru o bursă de master în cadrul unui program special creat de statul român în 2004. Aşa a început pentru Radu Oprea experienţa americană care l-a expus unor concepte şi valori noi pentru care a dezvoltat o pasiune cum ar fi antreprenoriatul de afaceri şi cel social.

După întoarcerea acasă talentul său la scrierea de proiecte, norocul dar mai ales cantitatea de muncă investită s-au concretizat în realizarea ideilor sale. Au apărut astfel noile idei de afaceri, potenţiali parteneri, alte oportunităţi.

Unul dintre proiectele sale de succes a fost acela prin care a elaborat şi a pus la dispoziţia publicului larg o platformă civică unde cetăţenii pot oferi soluţiile proprii pentru problemele cu care se confruntă oraşul. E un instrument de captat ideile cetăţenilor pentru a fi filtrate şi puse ulterior în operă la nivelul autorităţilor locale. Aşa am aflat că deşi e o iniţiativă foarte bună, datorită faptului că funcţionează pe bază de voluntariat, nu produce impactul maxim posibil de atins faţă de autorităţi.

Dintre toate însă cel mai mult îi place domnului Radu Oprea networking-ul şi antreprenoriatul social. Domnia sa dedică multă implicare pentru a conecta persoanele care doresc să facă afaceri, punându-le la dispoziţie nu doar informaţii utile ci şi un mediu plăcut pentru întâlniri sau a un sediu social, celor care la început de drum fiind, nu au încă posibilitatea de a avea un sediu propriu.

Atunci când a adus în discuţie acest subiect, al conceptului de afaceri sociale cu care a luat contact în America, domnul Radu Oprea a remarcat faptul că la noi lucrurile abia prind contur în acest domeniu.

“Vreau ca în următorii 10 ani să atingem performanţa şi în afacerile sociale!” a afirmat cu convingere invitatul special al serii “şi din acest motiv următoarea mea experienţă de afaceri va fi în această direcţie.”

Domnul Radu Oprea îşi îndeplineşte nevoia fundamental umană de a contribui la binele semenilor, prin proiectele pe care le scrie inspirat şi le implementează cu răbdare, dorind să producă şi să stimuleze manifestarea simţului civic.

În cea de-a doua parte a întâlnirii organizate de Grupul de Sprijin pentru Coaching din Galaţi, au fost organizate activităţi conform dorinţelor exprimate de participanţi. Astfel a avut loc un grup de discuţii condus de invitatul serii, un grup de discuţii tip Master Mind şi 3 şedinţe individuale de coaching unu la unu.

Dorim să mulţumim celor care au avut plăcerea şi curiozitatea de a participa la întâlnirea din 21 februarie, contribuind astfel alături de membrii CSG la desfăşurarea unui eveniment reuşit. Mulţumim de asemenea celor care şi-au exprimat opiniile în scris completând formularele de feed-back.

Vă aşteptăm cu drag în mijlocul comunităţii noastre de coaching!

Echipa Coaching Support Group Galaţi

Acest articol a fost publicat în Blog și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns